2013. április 14., vasárnap

Sós rudak

                                                

Hozzávalók:
•65 dkg liszt
•1 vaj vagy margarin (25 dkg)
•1 tojás
•1 csésze tej
•2 csapott evőkanál szalalkáli
•Só

A lisztet egy edénybe szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a szalalkálit, langyos tejjel felfuttatjuk, hozzátesszük a többi hozzávalókat, és jól összedolgozzuk.
Legalább egy órát letakarva pihentetjük, majd kisujjnyi vastagra nyújtjuk, derelyevágóval kisujjnyi széles, 10-15 cm hosszú rudakra vágjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk durva sóval, ízesítőnek köménymagot, reszelt sajtot, darálatlan mákot, vagy lehet piros paprikát, vékonyra vágott mandulát vagy mogyorót.

Nagyon jó recept, olcsó, gyorsan készül, finom, sokáig eláll.

1 megjegyzés:

  1. Húsvéttól visszanéztem a szépségeidet-finomságaidat.Boldog lehet a családod, hogy így elkényezteted őket!

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók