2013. augusztus 28., szerda

Baracklekváros mini kalácsok



                                      
Hozzávalók:

•60 dkg finomliszt
•25 g élesztő
•3 dl tej
•1 egész tojás, 1 sárgája
•3 evőkanál cukor
•5 dkg olvasztott vaj
Baracklekvár

A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, kétszeresére kelesztjük, majd deszkára tesszük, lisztezés nélkül átgyúrjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, kisebb darabokra vágjuk, megkenjük baracklekvárral, nem egészen a széléig, egy másik darabon csíkokat vágunk, egymáson áthúzogatjuk, rátesszük a lekvárral megkent tésztára, széleit megnyomogatjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki, ízlés szerint díszítjük, lekenjük felvert tojással, kevés pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók