2014. január 27., hétfő

Darázsfészek,zsíros tésztából





Hozzávalók:
•60 dkg finomliszt
•3 nagy tojás sárga (vagy 4 kicsi)
•2,5 dkg élesztő
•15 dkg zsír
•1 halmozott evőkanál cukor
•1 citrom reszelt héja
•Csipetnyi só
•2 dl tej

Töltelékhez:
•Tojások fehérje
•6 halmozott evőkanál cukor
•1 vaníliás cukor
•20 dkg darált dió


A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzátesszük a tojások sárgáját, sót, szobahőmérsékleten tartott zsírt, citromhéjat, a cukorral és tejjel felfuttatott élesztőt. Jól kidagasztjuk, letakarva duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, deszkára tesszük, 4 cipóra osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjés dióval.
Felcsavarjuk, két cm-es darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távol rakjuk, felvert tojással lekenjük, 180 fokosra előmelegített sütőben, 20 perc alatt szép aranysárgára megsütjük.
Vaníliás porcukorral beszitáljuk.

A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral, vaníliás cukorral, gőz fölött felverjük kemény habnak, majd hozzákeverjük a darált diót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók