2014. február 13., csütörtök

Borzas almás


Hozzávalók:a tésztához:
40 dkg liszt,
15 dkg cukor,
4 db tojássárgája,
1 csomag sütőpor,
15 dkg zsír vagy vaj,
tejföl,citrom,kakaó.

Töltelék:
70 dkg alma,
15 dkg cukor,
4 tojásfehérje,
morzsa,fahéj.

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal,majd hozzáadjuk a cukorral,sütőporral és egy citrom levével jól kikevert tojássárgáját.Annyi tejfölt adunk hozzá hogy kicsit keményebb de jól nyújtható tésztát kapjunk.30 percig hűvös helyen pihentetjük,majd két részre osztjuk,az egyik részt kinyújtjuk ás tepsibe tesszük.A tésztára egyenletesen elsimítjuk a megtisztított,lereszelt és levétől kinyomkodott 2-3 kanál morzsával elkevert almát.
Megszórjuk őrölt fahéjjal.
Tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk és az alma tetejére simítjuk.
A tészta másik felébe belegyúrunk két evőkanál kakaót és a nagyjukú reszelőn ráreszeljük a habra.Előmelegített sütőben készre sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók