2014. február 14., péntek

Diplomata krém



Hozzávalók:

6 tojás sárgája
1/2 l tej
4 evőkanál étkezési keményítő
12 evőkanál cukor
3 vaníliás cukor
1/2 l tejszín
2 tasak zselatin (20 g)

1 ananász befőtt, gyümölcsök ízlés szerint, én most ananászt és barackot használtam, de lehet kivi, narancs, szőlő stb.

Mint ennél a tortánál Diplomata torta

Vagy itt a sütés nélküli Diplomata torta, sütés nélkül

A zselatint a tasakon található utasítás szerint az ananász befőtt levében (2 dl) beáztatjuk.
A tojások sárgáját a cukrokkal kikeverjük, hozzáadagoljuk a keményítőt, majd hozzákeverjük a tejet és lassú tűzön állandó keverés mellett besűrítjük, a tűzről levéve hozzákeverjük a langyosra felmelegített zselatint, hűlni tesszük.
A tejszínt felverjük kemény habnak, hozzákeverjük a kihűtött tojásos krémhez, egy keveset kiveszünk belőle a torta bevonásához a többihez hozzávegyítjük az apró darabkákra megvágott gyümölcsöket. Ügy is lehet, hogy a gyümölcsöket nem keverjük bele a krémbe, a krémmel megkenjük a tortalapokat és egyenlően elosztva rászórjúk a gyümölcsdarabkákat, kicsit rányomjuk a piskótalapot.

Ez a krém egy 26 cm-es tortához elegendő,ha nagyobbat készítünk emeljük az adagot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók