2014. február 13., csütörtök

Excellent szelet


Hozzávalók a piskótához:
50 dkg tojás,(8 db közepes tojás)
40 dkg cukor,
40 dkg liszt,
1 sütőpor,
8 kanál víz,
2 kanál kakaó.

Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverem a cukor felével, 8 kanál vízzel(a vizet csak kanalanként adagolni) amikor habosra kevertem hozzáadom a kakaót.
A tojások fehérjét a cukor másik felével habosra verem, majd óvatosan összekeverem a sárgájával és a liszttel,sütőporral.
Előmelegített sütőben megsütöm,lehet három lapban is sütni,én egybe sütöm aztán három lapot szelek belőle.

Krém:
2 csokis pudingot megfőzök 6 dl tejben, 25 dkg cukorral. Amikor langyosra hűlt, kikeverem egy vajjal,2 kanál kakaóval,vagy olvasztott csokival ízesítem.

A piskóta lapokat rumos sziruppal belocsolom , majd összerakom.
Tetejére:1 tojásfehérje,12 dkg porcukor,diónyi vaj,két kanál kakaópor.Ezeket jól kikavarom és rásimítom a tetejére.

Vízgőz felett felolvasztok 2 kanál olajjal,100 g tejcsokoládét és papírtölcsérből szépen rácsurgatom.
Nagyon finom,akár torta helyett is megfelel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók