2014. február 13., csütörtök

Fekete erdő torta készítése


Egy 26 cm-es formához 8 tojásos kakaós piskóta Kakaós piskóta
három lapra szelve,meg locsolva rummal ízesített sziruppal,(kb 4 dl szirup).

Hozzávalók:
1 megy befőtt
1 csomag vaníliás pudingpor
6 dkg cukor
1 evőkanál zselatin
6 dl tejszín

A befőttről letöltjük a levet (3 dl).
A pudingport a cukorral a meggylével állandó keverés mellett sűrűre főzzük,mikor langyosra hűlt,hozzátesszük a kimagozott felekbe vágott meggyszemeket.
A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe,majd vízgőz fölött felmelegítjük amíg teljesen feloldodik.
A tejszínt felverjük kemény habnak,állandó keverés mellett belecsurgatjuk a zselatint.
Ha üzlet tejszínhabbal ( Hulala vagy Creme patiserie) készítjük, akkor a zselatin elhagyható.

A piskóta lapokat meglocsoljuk rumos sziruppal,rákenjük a meggyes puding felét,arra kekszkinyomóval körbe a tortán egy csíkot húzunk,azon belül töltjük szép egyenlően a tejszínhabbal.Ha nincs kekszkinyomó habzsákkal ugyanúgy megoldható.
Így csináljuk a következő lapot is,majd bevonjuk tejszínhabbal,ízlés szerint díszítjük.

Egy másik megoldás.

Itt is a piskótát három lapra szeljük, meglocsoljuk rumos sziruppal.
 A tejszínhabot habzsákba szedjük, a piskóta lapon köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, rátesszük a következő lapot. A második lapnál is ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon tejszínhabot tettünk, most a meggyes rész kerüljön.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók