2014. február 24., hétfő

Ordás táska

Hozzávalók:

0,5 kg liszt
2 dkg élesztő
5-6 dkg vaj vagy margarin
1 citrom lereszelt héja
5 g só
3 evőkanál cukor
2,5 dl tej

  Töltelék:

50 dkg orda
2 tojássárgája
2 tasak vaníliás cukor
10 dkg porcukor
10 dkg mazsola(finomabb ha azelőtt megáztatjuk egy kis rumban)
Mindezeket jól összedolgozzuk.

A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe, kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, erre kis cukrot szórunk, leöntjük egy kis langyos tejjel, és kelni hagyjuk.
Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük a többi  hozzávalót a vajon kívül, és hólyagosra kidolgozzuk, majd belevegyítjük a langyos vajat és ezzel is jól kidolgozzuk.
Letakarva kétszeresére kelesztjük.
Kelés után enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk.A tölteléket egyenlően elosztjuk, minden négyzetre egyformán jusson, ezután a sarkait ráhajtjuk a töltelékre, az utolsót kicsit meghúzzuk és becsiptetjük alája, így nem fog szétnyilni és a töltelék sem folyik ki.
Tepsibe rakjuk, egymástól távol, felvert tojással lekenjük, és letakarva újra kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

 Még melegen vaníliás porcukorral beszitáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók