2014. február 24., hétfő

Túrós epertorta


Hozzávalók:
2 db 4 tojásos piskótalapot sütünk, egy sárgát, és egy kakaósat.


4 tojás
8 evőkanál porcukor
4 evőkanál hideg víz
8 evőkanál finom liszt
késhegynyi szódabikarbóna.

Ugyanilyen lapot sütünk csak vízzel vagy tejjel feloldunk 2 evőkanál kakaóport és a tésztához tesszük.

A négy tojásfehérjét 8 evőkanál porcukorral, és 4 evőkanál hideg vízzel nagyon kemény habnak felverni, majd sorra hozzáadni a tojások sárgáját, mindenikkel jó sokat kavarni, késhegynyi szódabikarbóna és 8 evőkanál lisztet óvatosan hozzákavarni. Előmelegített sütőben megsütni.
Lehet a nyolc tojásból egybe is készíteni a piskótákat, csak a végén a tésztát két fele önteni és a kakaót az egyik tésztához hozzátenni, majd két, egyforma átmérőjű tortaformában, előmelegített sütőben megsütni.

Túrókrém:
25 dkg tehéntúró
4 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
1 vanília cukor
1 csomag zselatinpor(10 g)
250 ml hulala tejszín

A túrót 4 evőkanál porcukorral, vanília cukorral és a citrom reszelt héjával kikavarjuk. Feloldjuk a zselatint, felmelegítjük, langyosra hűtve hozzátesszük a túrókrémhez, és végül a felvert tejszínt, jól összedolgozzuk

Eperkrém:
4 dl epres joghurt
cukor ízlés szerint
2 csomag zselatinpor
25 dkg eper
250 ml hulala tejszín.

A joghurtot, a cukrot és a zselatint felmelegítjük, amíg hűl, villával az epret összetörjük, felverjük a tejszínt. Végül összevegyítjük az egészet.

Eperzselé:
1 tasak piros tortazselépor,3 evőkanál cukor,0,5 dl eperszörp,2 dl víz.

Továbbá:
1 dl eperszörp a tortalap locsolásához
Eperdzsem a kenéshez
Szép eperszemek a díszítéshez.
Tejszínhab a díszítéshez.

Elkészítés:
A kakaós lapot ráhelyezzük a tálra, amin majd tálaljuk a tortát. (Kapcsos tortaformát csatoljuk a torta köré, hogy tartsa meg a krémeket, a zselatint, míg megkötnek.)
A kakaós lapot meglocsoljuk 1 dl víz és 1 dl eperszörp keverékével. Rátesszük a túrókrémet, majd megkenjük eperdzsemmel.
Elkészítjük az Eperkrémet és rákenjük a dzsem tetejére.
Mikor jól megkötött rárakjuk ízlés szerint a díszítésre szánt epret és felmelegítjük az Eperzselé hozzávalóit és lassan középen kezdve kis adagokban a torta tetejére öntjük.
Rétegek:
Alul jön a -kakaós lap
- túrókrém
-eperdzsem
-sárga lap
-eperkrém
-félbevágott eprek
és a -torta zselé .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók