2014. március 12., szerda

Cseresznyés rácsos

                                 Sütésre előkészítve.

Hozzávalók :
50dkg liszt
10 dkg vaj
20 dkg porcukor
1/2 dl tej
1 sütőpor
1 egész tojás és egy tojássárgája
1 cs vaníliás cukor
2 evőkanál méz.

Töltelékhez :cseresznye vagy barack íz,20 dkg dió,15 dkg cukor.

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal,majd összegyúrjuk a porcukorral,hideg mézzel,a tojásokkal,vaníliás cukorral,tejjel és a sütőporral.Jól összegyúrjuk és a tészta kétharmadát kinyújtjuk,tepsibe tesszük,megkenjük cseresznye vagy barack ízzel és ráhintjük a dió és cukor keverékét.
A megmaradt tésztából ceruza vastagságú rudakat sodrunk,és a diós töltelék tetejét berácsozzuk.Minden kis kockába egy fél szem kimagozott cseresznyét rakunk.Mérsékelt meleg sütőben megsütjük.
Porcukorral beszitálva tálaljuk.
Tepsiméret: 26x36 cm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók