2014. március 9., vasárnap

Fanta szelet


Hozzávalók a piskótához :
7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
1 kávéskanál szódabikarbóna.

Krém :
 8 evőkanál porcukor
1 cs. rama margarin
1 cs tehéntúró (50 dkg)
10 dkg mazsola
1 vanília cukor.

Tetejére :
7 dl narancsos fanta
2 cs.vaníliás puding
4 evőkanál cukor.

7 tojássárgáját a cukorral,olajjal ,vízzel habosra kikavarjuk,hozzáadjuk az átszitált kakaót,lisztet szódabikarbonát,a tojások keményre felvert habját,óvatosan összeforgatjuk,hogy a hab ne törjön össze.Kizsírozott lisztezett,vagy sütőpapírral kibélelt, 26x36 cm –s tepsiben ,előmelegített sütőben megsütjük.
Elkészítjük a krémet : 1 cs,margarint kikavarunk 8 halmozott evőkanál porcukorral,hozzáadjuk kanalanként a tehéntúrót,vanília cukrot, előzőleg rumban beáztatott mazsolát és jól összedolgozzuk.
Rákenjük a kihűlt tésztára.

2 cs.vanília pudingot 4 evő.k cukorral megfőzünk 7 dl fantában. Langyosan ,nem hidegen hogy még jó kenhető legyen,és ne folyjon le a tésztáról,rákenjük a túrós krémre.
Ízlés szerint szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók