2014. március 15., szombat

Fekete rózsa






Hozzávalók :
 
A krémhez :
 25 dkg vaj vagy margarin
2 cs vaníliás pudingpor
8 dl tej
25 dkg porcukor.

A töltelékhez :
1 reszelt alma
1 citrom héja
1 cs sütőpor
2 dl tej
25 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin
20 dkg liszt
20 dkg darált mák .

A tésztához :
 60 dkg liszt
30 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin
1 cs.sütőpor
1 db tojás
kevés szódabikarbóna .

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel,hogy jó nyújtható legyen.A tésztát öt részre osztjuk.Két lapot kinyújtunk,és külön külön tepsi hátán megsütjük.A többi 3 lapot is kinyújtjuk,megtöltjük a töltelékkel mint a bejglit.
Ezután tepsiben egymás mellé helyezzük ,és közepes lángon aranybarnára sütjük.

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot,majd ha kihűlt hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajhoz.
Az egyik lapot megkenjük a krém felével,erre rátesszük a kihűlt tekercseket,majd ismét egy réteg krém következik,és végül a másik lap.

Tetejét bevonjuk csokimázzal .
3 kanál felforrósított tejhez hozzáteszünk 20 dkg porcukrot,2 evőkanál kakaót,jól kikeverjük és hozzákeverünk jó diónyi vajat vagy margarint és rásimítjuk a tésztára .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók