2014. március 12., szerda

Kétszínű perec


Hozzávalók :
50 dkg liszt
3 kanál kristálycukor
pici só
2 dkg élesztő
1 egész tojás
1 sárgája
1 citrom reszelt héja
2,5 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
2 csapott kanál kakaó.

Töltelék :
Fehér tésztához :15 dkg darált dió,10 dkg porcukor,1 vanília cukor,reszelt citromhéj,mazsola.

Barna tésztához :15 dkg darált mák,10 dkg porcukor,fahéj,citromhéj,mazsola.

Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóval nagyon jól kidagasztjuk.
A kidagasztott tésztába belekeverünk 5 dkg olvasztott vajat és simára dolgozzuk.Kétszeresére kelesztjük.Kelés után
a tésztát kétfelé vesszük, az egyikbe belegyúrjuk a tejben elkevert kakaót majd deszkán 30x40 lappá nyújtjuk.A kakaós lapot megkenjük a mák töltelékkel,és felcsavarjuk majd koszorúba hajtjuk. A fehér lapot megkenjük a dió töltelékkel és azt is felcsavarjuk,koszorúba hajtjuk,a két tésztát kizsírozott perec formában egymásra helyezzük,felvert tojással lekenjük,és forró sütőben szép pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók