2014. december 25., csütörtök

Cappuccinos szelet


Hozzávalók:

 

4-4 tojásból készült sárga és egy kakaós piskótalap

 

A piskótához, minden tojáshoz egy evőkanál cukrot és ugyanannyi lisztet veszünk.

A tojás sárgákat a cukorral együtt tálba tesszük, és addig kavarjuk, amíg sűrű vastag habos lesz és kifehéredik.

A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájához egy kanál frissen szitált lisztet és egy jó kanál kemény habot teszünk és fentről lefelé körmozgást írva le, könnyedén vegyítjük, hogy egyenletesen összekeveredjék, de a hab ne törjön össze. Ezt az adagolást addig folytatjuk, amíg az összes liszt és hab a tésztába kerül. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

 

A kakaós piskótát is ugyanígy készítjük, ahány kanál kakaót teszünk, annyival kevesebb lisztet kell hozzátenni.

 

A piskóta lapokat 40 x 28 cm, tepsiben megsütjük, hagyjuk kihűlni.

 

Krém hozzávalói:

 

2 csomag vaníliás pudingpor

6 dl tej

25 dkg vaj

25 dkg porcukor

10 dkg étcsokoládé

4 evőkanál instant mogyorós cappuccino por

 

Tetejére 15 dkg olvasztott csokoládé.

 

Recept Innen 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók