2014. december 30., kedd

Raffaelló golyó



Hozzávalók:

30 dkg kókuszreszelék+ a beleforgatáshoz
30 dkg kristálycukor
30 dkg tejpor
25 dkg vaj (lehet margarin is)
2 dl víz
2 tasak vaníliás cukor
Mandula, mogyoró, esetleg meggy szemek.

A vízből, cukorból és vaníliás cukorból szirupot főzök, úgy forrón beleteszem a darabkákra vágott vajat, és addig keverem, amíg elolvad.
A kókuszt és a tejport egy tálban összevegyítem, és óvatosan hozzákeverem a vajas cukorsziruphoz. Hagyom hűlni, amíg lehet formázni. Ha kihűlt egy kanállal egyforma adagokat veszek, tenyeremben kissé ellapítom, közepébe mandulát, mogyorót, kinek mi tetszik, és gombócokat formázok, majd kókuszreszelékbe forgatom.
                                                                                              

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók