2015. március 18., szerda

Sajtos csiga tekercs



Hozzávalók:

700 g liszt
400 ml tej
25 g élesztő
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
1 egész tojás és egy sárgája
3 evőkanál olaj

Töltelék
200 g reszelt sajt
50 g szobahőmérsékletű vaj

Tetejét lekenni
1 tojás
Mák

Az élesztőt felfuttassuk a cukorral elkevert langyos tejben.
A lisztet tálba szitáljuk, a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóból alaposan kidagasztott kelt tésztát készítünk.
Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkára tesszük, kicsit átgyúrjuk majd két részre, vesszük. Kinyújtjuk tepsi méret nagyságúra, nekem 40 cm, megkenjük a szobahőmérsékletű vajjal és meghintjük a reszelt sajt felével.



Nem túl szorosan felcsavarjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük. A mákost, felcsavarás után egy nylon zacskóra tesszük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk mákkal, és jól beleforgatjuk, majd tepsibe tesszük.
Ollóval 1 cm vastagságú szeleteket vágunk, alul nem vágjuk át teljesen a tésztát. Az első tekercset középre hajtjuk, aztán egyet balra, egyet jobbra, újra középre, balra, jobbra és így folytatjuk.


Felvert tojással lekenjük,(a mákost nem kell kenni) hagyjuk kelni legalább fél órát, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.






 Ötlet: Innen

2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók