2015. május 10., vasárnap

Ordás rácsos pite



Hozzávalók a tésztához:

50 dkg finomliszt
25 dkg vaj vagy margarin
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 egész tojás
1 dl tejföl


Töltelékhez:

75 dkg orda
3 csomag vaníliás cukor
4 tojás
1 csomag, főzős vaníliás pudingpor
15 dkg cukor,(tehetjük ízlés szerint)
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál búzadara
100 g mazsola

A tésztához valókat összedolgozzuk, két részre osztjuk. Egyik részt kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt , 26x36 cm, tepsibe tesszük, megszórjuk búzadarával.

A töltelékhez az ordát villával jól megtörjük, hozzátesszük a többi hozzávalót a tojásfehérje kivételével, amit habbá verve forgatunk az ordás töltelékhez. Rárakjuk a tésztára, és szép egyenlően elsimítjuk.
A tészta másik felével berácsozzuk, lekenjük felvert tojással, 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük, kb. 40 perc.
Kihűlve beszitáljuk porcukorral és szeleteljük.

Nagyon finom ez a pite receptje,lehet tölteni különböző gyümölcs töltelékekkel,akár túróval is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók