2015. október 1., csütörtök

Rahátos zebrakoszorú





Hozzávalók:

5 tojás
30 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1,25 dl víz
2,5 dl olaj
37 dkg liszt
1 sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 citrom lereszelt héja
4-5 kocka rahát (el is maradhat)

Elkészítés:
A koszorúformát kivajazzuk, belisztezzük.

A tojások sárgáját a cukor 2/3-val és vaníliás cukorral alaposan kikeverjük, kanalanként felváltva hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a citromhéjat.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral felverjük kemény habnak, és óvatosan hozzáforgatjuk a sárga tésztához.
A tésztát elfelezzük, és az egyikbe belekeverjük az átszitált kakaót. Két műanyag zacskóba rakjuk a tésztát, az egyikbe a kakaóst a másikba a sárga tésztát, egyik sarkát levágjuk és a forma alján a sárga tésztából, egy csíkot körbehúzunk, közvetlenül rá ugyancsak egy csíkot húzunk a barna tésztából és így folytatjuk, amíg elfogy mindkét tésztánk. Nem kell elsimítani, magától szét fog terülni. Mikor mind elfogyott a tésztánk, a középső tésztára hosszúkásra vágott rahát csíkokat rakunk.
180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt, (tűpróbáig) megsütjük.

Porcukorral beszitálva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók