2016. március 3., csütörtök

Fonott kalács, öt szálból


Sütés előtt



Hozzávalói ugyanazok mint a Fonott kalács, nyolc szálból .


Miután megkelt a tészta, kitesszük enyhén lisztezett munkalapra, finoman átgyúrjuk, majd öt egyenlő részre vágjuk. Egyenként kisodorjuk, majd összefonjuk. Kis segítség a videón, látható módon.

Ezután tepsire helyezzük, lekenjük felvert tojással, hagyjuk a tepsiben kelni, amíg láthatóan megnövekedik, ekkor újra lekenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára, megsütjük. Nekem 25 perc kellett, de függ a sütőtől.





2 megjegyzés:

  1. Nagyon koszonom,megtanultam :) A hatosat nem találom :(

    VálaszTörlés
  2. Kedves Nevesincs!

    Örülök hogy sikerült megtanulni, így már nem is bonyolult úgy-e? A hatos ugyanúgy készül mint a nyolcas,itt fent megtalálod a linket, a hozzávalóknál.
    Aztán várom a beszámolódat:)

    VálaszTörlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók