2016. május 3., kedd

Virágkosár kalács




Sütés előtt

Hozzávalók a tésztához:

60 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
3 dl tej
1 egész tojás, 1 tojás sárgája
6 dkg olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál cukor
6 g só

Töltelék:
1 meggybefőtt
1 vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor

A töltelékhez a meggybefőtt levében a cukorral megfőzzük a pudingport, hozzákeverjük a meggyszemeket és hűlni tesszük.

A tésztához a lisztet mélyebb tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük 1 dl cukros langyos tejjel, kis lisztet keverünk hozzá és hagyjuk felfutni.
Mikor az élesztő felfutott a többi hozzávalóval sima,rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva kétszeresére kelesztjük.
Mikor megkelt, enyhén lisztezett deszkán finoman felgyúrjuk, és a videón látható módon töltjük és formázzuk.
Felvert tojással lekenjük, hagyjuk kelni a tepsiben, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára megsütjük. Még forrón vaníliás cukros vízzel lekenjük.



2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók