2017. szeptember 10., vasárnap

Rahátos kalács








Hozzávalók:

50 dkg liszt
2,5-3 dl tej
25 g élesztő
5 g só
1 egész tojás egy sárgája
3 evőkanál cukor
5 evőkanál olvasztott vaj
1 citrom héja
300 g rahát

Az élesztőt langyos cukros tejjel felfuttatjuk.
A többi hozzávalókat az olvasztott vaj kivételével tálba rakjuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és összedolgozzuk, végül hozzádolgozzuk a vajat és hólyagosra kidagasztjuk. Letakarva kelni tesszük, amíg a térfogata kétszeresére emelkedik.

Amíg kel a tészta kis kockákra vágjuk a rahátot, megszórjuk porcukorral, hogy ne ragadjanak össze.

Miután megkelt a tészta, enyhén lisztezett deszkára tesszük, egy keveset kiveszünk a tésztából a díszítéshez a többit téglalap alakúra kinyújtjuk, rárakjuk a rahátot és feltekerjük. Kalácssütő formába tesszük, ízlés szerint díszítjük, de el is maradhat. Hagyjuk kelni a tepsiben  legalább 20 percet, felvert tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük.



Ez a kalács is rahátos, a Fonott töltött kalács receptje alapján készült.




6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Kedvencem a rahátos kalács. Mentem a receptet, köszönöm szépen .
    Erzsike

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nekem is a kedvenceim közé tartozik. Nagyon szívesen a receptet, örülök, hogy tetszik.

      Törlés
  2. Megsütöttem nagyon finom🙂 köszönöm a receptet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, örülök, hogy innen választottál és tetszik a recept.Én is köszönöm a bizalmat.

      Törlés

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók