2017. október 12., csütörtök

Jázmin virágok






Hozzávalók:

70 dkg liszt
25 dkg vaj
100 g porcukor
1 tojás
2 dl joghurt
1 evőkanál ecet
1 vaníliás cukor
1 sütőpor

2 evőkanál kakaó

15 dkg darált dió, baracklekvár

A lisztet elsúroljuk a vajjal. A többi hozzávalót elkeverjük, és a liszthez adjuk, összedolgozzuk, és két részre vágjuk. Az egyik részhez hozzágyúrjuk a kakaót.


 Két egyforma lapot nyújtunk és egymásra tesszük, kicsit megnyújtjuk, majd 8 cm-es négyzetekre vágjuk.
A darált diót annyi baracklekvárral keverjük el, ami épp, hogy összefogja, kis gombócokat formálunk és mindenik négyzet közepére teszünk egyet.


Majd minden oldalról középen bevágjuk egészen a töltelékig. A sarkakat megkenjük nutellával, megfogjuk az egyik sarkat, ráhúzzuk a diós töltelékre, másik két sarkát összecsípjük és így folytatjuk mind a négy szirommal.



A megmaradt dióból kisebb gombócokat formázunk mint a közepére tettünk és középre ráillesszük, egymástól kicsit távolabb tepsibe rakjuk.



180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (20 perc)

Azonos mennyiségű víz és cukorból 1 dl víz ugyanennyi cukorból szirupot főzünk és egyenként beleforgatjuk a süteményeket, rácsra rakjuk amíg megszáradnak.

Segítségemre volt ez a videó, nem értettem de el tudtam igazodni ahogy mutatta.


2 megjegyzés:

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók