2018. január 6., szombat

Narancskrémes aprósütemény



Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
13 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 vaníliás cukor
2 tojás sárgája
Csipet só

A lisztet tálba szitáljuk, a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, folpackba csomagolva, 1 órára hűtőbe tesszük.
Miután kivettük a hűtőből, finoman átgyúrjuk, kisodorjuk, dió nagyságú darabkákra vágjuk, majd golyókat formázunk.
A tésztagolyókat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a közepükbe, mélyedést nyomunk (pohártalp, vagy bármilyen kör alakú eszközzel).
180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép világosra sütjük. Kihűtjük, majd mindeniket megtöltjük narancskrémmel, olvasztott csokival becsíkozzuk.


Narancskrém hozzávalói:

2 dl frissen csavart narancslé
1 narancs reszelt héja
3 tojássárgája
5 dkg vaj
5 dkg cukor
2 teáskanál étkezési keményítő

A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzátesszük a keményítőt, narancs lereszelt héját, végül a narancslevet, és állandó keverés mellett besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, még forrón betöltjük a kis mélyedésekbe.




Itt a képen Rumos szelettel tálalva, receptje itt: Rumos szelet



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print Friendly and PDF

Rendszeres olvasók